Direktlänk till inlägg 28 december 2011
Vi har ätit tonfisksallad både idag och igår (dagens var inte rester - jag gjorde ny ). Det är så himla enkelt att göra och smakar så bra. Jag tycker man är extra sugen på nyttigheter nu efter julhelgen, det blev lite för mycket av det goda då. Jag brukar ha i ekologisk sallad (köper ofta Änglamarks färdiga blandning, väldigt smidigt), gurka, tomat, majs, fetaost, tonfisk och avocado, allt ekologiskt. Sedan ringlar jag över olivolja och så lite svartpeppar på.
Idag läste jag åter igen om D-vitamin i tidningen, och vad brist på vitaminet kan leda till. Läs själv här:
Det står som ni ser att det är oklart om det skulle hjälpa med D-vitamintillförsel men det är ju för att man inte har testat det. Jag tycker det är dumt att chansa och äter D-vitamin varje dag, endast med uppehåll under de soligaste månaderna. Jag blandar ut pulvret i Holistics D-vitamin kapslar i fiskolja för att optimera upptaget. Då får jag också i mig superba omega 3 fettsyror som är väldigt viktiga för vårt immunförsvar och vår hjärna.
Testa du med !
Natti natti!
Idag var jag sugen på en matig sallad så jag blandade ihop gröna blad, morot (som jag rev med potatisskalare), tomater, gurka, paprika, fetaost, oliver och avokado. Ringlade över olivolja och smaksatte med oregano - blev smaskens! Barnen äter förviss...
Nu var det ett tag sedan sist, jag har haft en liten bloggdipp. Jag är lika inspirerad som alltid (om inte mer - min vän Ulrika kallar mig för hälsoknarkare ;-)) - jag har bara inte kommit mig för att sätta mig och blogga. Denna veckan har vi t...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 |
21 |
22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|