Ren näring

Alla inlägg den 25 januari 2012

Av Linda Bryggman - 25 januari 2012 20:22

Idag tänkte jag skriva lite om probiotika, snälla bakterier för vår mage och tarm. I våra tarmar har vi miljoners och miljoners bakterier men det är inte säkert att vi har tillräckligt av dom snälla sorterna. Om man äter skräpmat, rör sig för lite och stressar för mycket så är risken stor att man har en störd tarmflora. Om man dessutom har en mage som krånglar så är det nästan säkert att tarmfloran inte är på topp. I våra tarmar sitter stora delar av vårt immunförsvar, därför är det otroligt viktigt att ha en så god tarmflora som möjligt! Och visst vill vi ha ett bra immunförsvar, som försvarar oss mot infektioner och andra sjukdomar. Det finns till och med studier som visar på samband mellan störd tarmflora och autism, ADHD, ADD osv. Om du vill läsa mer om det finns väldigt intressant läsning här: http://www.perfekthalsa.se/mental-halsa/autism-adhd-add-dyslexi-och-andra-hjarnrelaterade-funktionsnedsattningar/

(Det var även ett reportage i söndagens GP om en familj vars son hade fått diagnos autism men som hade blivit mycket bättre med kostbehandling - mycket intressant!)


Probiotika kan man köpa som kosttillskott men det går också bra att äta syrade grönsaker för att få i sig dom hälsosamma bakterierna.  Jag har tidigare ätit Probiomage men äter numera probiotika från märket Innate Response ("top of the line" tillskott i form av Whole food). Jag tar en kapsel om dagen i samband med måltid. Utöver detta äter jag även surkål och andra syrade grönsaker nu och då. Dessa från Tistelvind är bra:


 

Ekologiska icke-pastöriserade grönsaker, massor med snälla bakterier!Dessa kosttillskott fick jag häromdagen med posten från greatlife.se:


 


Burken i mitten består av enzymer för att hjälpa matsmältningen på traven. Om man har en bråkande mage är risken stor att man har brist även på dessa. Enzymerna hjälper även till att bryta ner eventuella förkylningsbakterier, så även dem påverkar immunförsvaret positivt.

Jag ska även äta en kur B-vitaminer för att se om jag med hjälp av dem får upp mitt B12-värde.


Kika gärna in på greatlife.se - där finns bra kosttillskott, kostar lite mer men vill man ha kvalitet så är det absolut värt det! Surkål och andra syrade grönsaker från Tistelvind har jag hittat på Coop Forum så förhoppningsvis hittar du också det i din närmaste matvaruaffär!


Så - se nu till att få i dig snälla bakterier så gör du magen en tjänst   !Ha en fin kväll!

Presentation


Välkommen till min hälsoblogg Ren näring!

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Träna glosor med Ovido