Direktlänk till inlägg 4 december 2011
Vi har ätit blåbärsgröt flera morgnar i rad nu, och jag kan varmt rekommendera denna variant på havregrynsgröt! Jag kokar vanlig havregrynsgröt (ekologisk använder jag), och när gröten är klar rör jag ner någon matsked kallpressad kokosolja och några deciliter frysta blåbär. Jag låter det inte koka upp igen, eftersom c-vitaminerna i blåbären förstörs vid upphettning. Sedan äter vi gröten med havremjölk. Med ett kokt ägg till så är cikeln sluten; bra kolhydrater, smart fett och stärkande protein - samt vitaminer, mineraler och antioxidanter. Jag brukar även strö på linfrön (eller numera chiafrön) på gröten, som pricken på i. Jättegott och nyttigt. Denna variant passar även glutenallergiker (om man använder ren havre) och mjölkproteinallergiska (eller som i vårt fall med vår lillkille- vid överkänslighet mot komjölksprotein).
Nu ska vi baka lussebullar (MED vetemjöl - hujedamej )!
Idag var jag sugen på en matig sallad så jag blandade ihop gröna blad, morot (som jag rev med potatisskalare), tomater, gurka, paprika, fetaost, oliver och avokado. Ringlade över olivolja och smaksatte med oregano - blev smaskens! Barnen äter förviss...
Nu var det ett tag sedan sist, jag har haft en liten bloggdipp. Jag är lika inspirerad som alltid (om inte mer - min vän Ulrika kallar mig för hälsoknarkare ;-)) - jag har bara inte kommit mig för att sätta mig och blogga. Denna veckan har vi t...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 |
21 |
22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|